Шоколадна паска
Тісто:
- 25 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 450 г борошна
- Дрібка солі
- Цукрова пудра або горіхи (на посипку)
- 45 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 45 г (3 ст. л.) топленого масла чи маргарину
- 45 г какао порошку (можна більше, за бажанням)
- 1 яєчний жовток
- 0,25 л молока
Приготування:
Перемішайте борошно, сіль, цукор, ванільний цукор та какао порошок. Додайте дріжджі пресовані ТМ «Духмяна Хата», яєчний жовток, молоко та розтоплене масло. Замісіть тісто. Залиште на бродіння на
50 - 60 хвилин.
Покладіть тісто у змащену вершковим маслом форму для паски та залиште підходити, доки розмір заготовки не збільшиться вдвічі (50 – 60 хвилин). Якщо бажаєте оздобити паску горіхами, постипте їх зверху.
Випікайте протягом 30-40 хв. при температурі 170-180°С. Готовому виробу дайте охолонути, посипте цукровою пудрою (за бажанням).