Лимонний пиріг
Тісто:
25 гр пресованих дріжджів ТМ «Духмяна Хата»
200 гр масла вершкового
400 гр борошна
150 мл молока
1 яйце
50 гр (2 ст.л.) цукру
дрібка солі
1 пакетик ванільного цукру
Кількість інградієнтів для форми d=28 см
Начинка:
2 лимони
350 гр цукру
1 ст.л. манної крупи
Меренга:
240 цукрової пудри
4 яєчні білки (заздалегідь охолодженні)
2 ч.л. лимонного соку
1 пакетик ванільного цукру
дрібка солі
Приготування:
- В теплому молоці розвести легкі на підйом дріжджі Духмяна Хата. Додати цукор і залишити на 20 хв. для активації дріжджів (повинна піднятися легка піна).
- В чашку всипати борошно, натерти туди на крупній терці холодне вершкове масло, добавити сіль, ванільний цукор, перетерти злегка руками.
- В масляну крихту розбити яйце, влити розведені в молоці дріжджі, замісити тісто.
- Тісто покласти в чашку, накрити серветкою і помістити в холодильник на 30-40 хв.
Начинка:
Начинку готуємо безпосередньо перед збиранням пирога, щоб лимони не дали зайвого соку.
- Лимони помити, обсушити, нарізати кусочками (не очищуючи від шкірки), видалити кісточки і пропустити через м’ясорубку.
- До лимонів всипати цукор, перемішати, добавити манну крупу — перемішати.
Збираємо пиріг:
- Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Одну частину розділяєм ще на дві рівні частини. Загалом вийде три шматки тіста — один більше, два менше.
- Більшу частину тіста розкатати і покласти на дно форми для пирога, краї повинні злегка звисати.
- Викласти на нього половину лимонної начинки.
- Розкатати другу меншу частину тіста, накрити ним начинку, на нього викладаємо другу частину лимонної начинки
- Розкатуємо шматок тіста, що залишився, закриваємо пиріг, защипуємо краї і верхній шар тіста наколоти виделкою в деяких місцях, щоб виходило повітря
- Випікати пиріг в нагрітій духовці, при 180 оС. 30 хв.
Меренга:
- Збиваємо міксером яєчні білки, додаємо ванілін, збиваємо до стійких піків
- Дістаємо пиріг і покриваємо верх меренгою. А потім - ще у піч на 10 хвилин.
Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, шматочками лимоннної цудри та м'яти.
Ви можете бути впевнені у своїй випічці , адже із живими активними дріжджами Духмяна Хата тісто вийде бездоганним! Такі дріжджі легко впораються з випічкою будь-якої складності – навіть із великим вмістом цукру та жиру!