Паска традиційна з родзинками
Тісто:
- 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 500 г борошна
- ½ склянки цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 ч. л. солі
- 2 яйця курячого
- 130 г молока
- 1 ст. л. цедри апельсина
- ванілін на кінчику чайної ложечки
- 200 г родзинок
- 3 ст. л. рому чи коньяку
Приготування:
Розчиніть дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» у теплому молоці. Збийте яйця з цукром.
Змішайте борошно, сіль, м’яке вершкове масло, збиті з цукром яйця, цедру апельсина та ванілін з розчиненими в молоці дріжджами. Вимішуйте тісто до однорідної маси.
Ретельно промийте та висушіть родзинки, залийте їх 3 ст. л. рому чи коньяку та додайте у тісто. Залиште тісто в теплому місці на 30 хв. Потім зробіть обминку тіста та знов лишіть його на 30 хв.
Змастіть формочки вершковим маслом. Розділіть тісто на декілька частин та розкладіть у форми так, щоб тістова заготовка займала 1/3 форми. Формочки із заготовками поставте в тепле місце на 30 хв, щоб заготовки піднялися. Змастіть поверхню заготовок яйцем.
Випікайте перші 15-20 хв при температурі 180 °С, потім ще 20-25 хв при температурі 150 °С.