Паска традиційна з родзинками

Тісто:

  • 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
  • 500 г борошна
  • ½ склянки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 яйця курячого
  • 130 г молока
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • ванілін на кінчику чайної ложечки
  • 200 г родзинок
  • 3 ст. л. рому чи коньяку

Приготування:

Розчиніть дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» у теплому молоці. Збийте яйця з цукром.

Змішайте борошно, сіль, м’яке вершкове масло, збиті з цукром яйця, цедру апельсина та ванілін з розчиненими в молоці дріжджами. Вимішуйте тісто до однорідної маси.

Ретельно промийте та висушіть родзинки, залийте їх 3 ст. л. рому чи коньяку та додайте у тісто. Залиште тісто в теплому місці на 30 хв. Потім зробіть обминку тіста та знов лишіть його на 30 хв.

Змастіть формочки вершковим маслом. Розділіть тісто на декілька частин та розкладіть у форми так, щоб тістова заготовка займала 1/3 форми. Формочки із заготовками поставте в тепле місце на 30 хв, щоб заготовки піднялися. Змастіть поверхню заготовок яйцем.

Випікайте перші 15-20 хв при температурі 180 °С, потім ще 20-25 хв при температурі 150 °С.

Смачного!