Піца із салямі та моцарелою

Тісто:

  • 0,5 склянки молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 30 г дріжджів пресованих
    ТМ «Духмяна хата»
  • 1 ст. л. цукру
  • Сіль на смак

Начинка:

  • 1 пучок зеленого базиліка
  • 50 г салямі
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 150 г моцарели
  • 10 шт. маслин
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Сухий орегано, сіль

Приготування:

Нагріте до 32—35 °С молоко влити в розкришені дріжджі ТМ «Духмяна хата» та перемішати. Розтопити масло, окремо збити яйце із цукром і сіллю до білого кольору та влити все у молоко з дріжджами. Розмішати. Поступово
в отриману суміш додавати просіяне борошно. Вимісити тісто і покласти
у ємність удвічі більшу за обсяг тіста. За 1,5 години обім’яти тісто і покласти назад на 30 хв. Потім знову обім’яти.

Поки тісто підходить, підготувати начинку:

Промити базилік та обірвати з нього листочки, тоненько порізати салямі, розрізати маслини навпіл, натерти на терці моцарелу. Приготоване тісто розкачати в тонке (5—6 мм) коло та викласти на застелене пекарським папером деко (папір змастити олією). Змастити тісто томатною пастою, особливо ретельно краї тіста та бортик. Розкласти листочки зеленого базиліка, шматочки тонко порізаної салямі, розрізані навпіл чорні маслини. Посипати піцу сухим орегано та тертою моцарелою. Побризкати зверху оливковою олією. Випікати 25—27 хв у розігрітій до 180 °С духовці.

Смачного!