Пончики «локма»
Тісто:
- 1 кг борошна
- 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 1 дрібка солі
- 1 лимон (вичавити сік)
- 3 склянки олії соняшникової (для смаження)
- Вода кімнатної температури
Приготування:
Змішати борошно, дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата», цукор і сіль. Поступово додати стільки води, щоб тісто стало тягучим. Коли тісто буде готовим, накрити його рушником, щоб підійшло удвічі (40—60 хв).
Тим часом зробити сироп:
У 2 склянки цукру влити 3 склянки води і вичавити сік 1 лимона. Сироп довести до кипіння і прибрати з вогню. Після охолодження сироп має бути злегка клейким. Для смаження пончиків у сковороду середнього розміру влити 3 склянки олії. Занурити ложку в олію. Взяти в руку трохи тіста, стиснути його в кулаці і витиснути між великим і вказівним пальцями маленьку кульку. За допомогою ложки зняти отримані маленькі кульки з тіста, відразу опускаючи у розпечену олію. Смажити до золотистого кольору. Після смаження пончики помістити у сироп і тримати секунд 10—15. Після цього готові пончики Локма викласти на тарілку.