Пончики «локма»

Тісто:

  • 1 кг борошна
  • 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
  • 1 дрібка солі
  • 1 лимон (вичавити сік)
  • 3 склянки олії соняшникової (для смаження)
  • Вода кімнатної температури

 

Приготування:

Змішати борошно, дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата», цукор і сіль. Поступово додати стільки води, щоб тісто стало тягучим. Коли тісто буде готовим, накрити його рушником, щоб підійшло удвічі (40—60 хв).

Тим часом зробити сироп:

У 2 склянки цукру влити 3 склянки води і вичавити сік 1 лимона. Сироп довести до кипіння і прибрати з вогню. Після охолодження сироп має бути злегка клейким. Для смаження пончиків у сковороду середнього розміру влити 3 склянки олії. Занурити ложку в олію. Взяти в руку трохи тіста, стиснути його в кулаці і витиснути між великим і вказівним пальцями маленьку кульку. За допомогою ложки зняти отримані маленькі кульки з тіста, відразу опускаючи у розпечену олію. Смажити до золотистого кольору. Після смаження пончики помістити у сироп і тримати секунд 10—15. Після цього готові пончики Локма викласти на тарілку.

Смачного!