Пиріжки з капустою
Тісто:
- 250 мл кефіру
- 60 г пресованих дріжджів
ТМ «Духмяна хата» - 1 ст. л. цукру
- 125 мл рослинної олії
- 750 г борошна
Начинка:
- 1 невеличка головка капусти
- 1—2 моркви
- Рослинна олія
- 1 яєчний жовток
- Спеції (сіль, перець)
Приготування тіста:
Кефір із рослинною олією підігріти до теплого стану, додати дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата», цукор та перемішати. Накрити рушником
і залишити у теплому місці на 10—15 хв. Щойно опара підійде, додати сіль
і просіяне борошно. Замісити тісто, накрити рушником і залишити його підходити у теплому місці (десь на 30 хв).
За цей час приготувати начинку:
Капусту пошинкувати, моркву натерти і посмажити на рослинній олії
зі спеціями 15—20 хв до готовності. Коли тісто підійде, сформувати пиріжки
з начинкою і, поки духова шафа нагріється, залишити трохи підійти на деко. Змастити жовтком. Випікати 15—20 хв при 200 °С.