![logo](/images/header/logo.png)
Рулет «Бейглі» з горіховою начинкою
Тісто:
- 200 г маргарину
- 50 г вершкового масла
- 50 мл теплого молока
- 25 г пресованих дріжджів
ТМ «Духмяна хата» - 150 г сметани
- 2 яєчних жовтка
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 500 г борошна
Начинка:
- 200 г волоських горіхів
- 150—200 г цукру
- 50 мл води
- 50 г родзинок
- 1 терте яблуко
- Цедра 1 апельсина (лимона)
- Ванілін
- Абрикосовий джем
- 1 ст. л. рому
Приготування тіста:
Дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» розвести у теплому молоці з 1 ст. л. цукру, накрити рушником та поставити підходити на 10—15 хв. Просіяне борошно перетерти в крихту з холодним натертим маргарином та вершковим маслом. Додати яєчні жовтки, розведені дріжджі, сіль, сметану. Швидко замісити тісто, підливаючи у разі потреби холодну воду (тісто має бути м’яким). Залишити на 20—30 хв.
Приготування начинки:
Горіхи посмажити, перемолоти у м’ясорубці або у блендері. Воду закип’ятити із цукром і залити горіхи. Додати родзинки (попередньо замочити їх у гарячій воді з 1 ст. л. рому), цедру апельсина, натерте яблуко і ванілін. Все перемішати (начинка має бути, як густе повидло). Остудити до кімнатної температури.
Формування рулетів:
Розкачати шматочок тіста вагою 200—250 г у прямокутний пласт. Змастити тонким шаром абрикосового джему і викласти на нього 200—250 г начинки. Розрівняти рівномірно пальцями, змоченими у воді або в розтопленому маслі. Готові рулети покласти у форму і поставити у розігріту до 190—200 °С духовку на 30—40 хв.