Паска сирна з курагою та ананасом

Тісто:

  • 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
  • 1 кг борошна
  • 1,5 ч. л. солі
  • 250 г цукру
  • 3 шт. яєць
  • 150 г вершкового масла
  • 200 мл молока
  • 200 г сиру (бажано сухого)
  • ванілін на кінчику ч.л.

Начинка:

  • 200 г кураги
  • 1-2 баночки ананасів кільцями

Приготування:

Розчиніть дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» у теплому молоці. Змішайте з борошном усі сухі інгредієнти (сіль, цукор, вінілін). Додайте м’яке масло, яйця та дріжджі з молоком.

Почніть вимішувати тісто, додайте сир, продовжуйте вимішувати до однорідного стану тіста. Наприкінці замісу додайте порізану попередньо вимочену курагу. Помістіть тісто у ємкість, накрийте тканиною, поставте в тепле місце на 1 годину.

Поки тісто бродить, підготуйте формочки – змастіть їх вершковим маслом, з боків покладіть 1-2 кільця ананасу (залежно від розміру паски). Поділіть тісто на частини, сформуйте кульки та покладіть у формочки (тісто повинно займати 1/3 частину форми). Залиште у теплому місці доки тісто не підніметься майже до верху форми.

Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин, залежно від маси паски, при температурі 170 - 180 °С.

 

Смачного!