Паска сирна з курагою та ананасом
Тісто:
- 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 1 кг борошна
- 1,5 ч. л. солі
- 250 г цукру
- 3 шт. яєць
- 150 г вершкового масла
- 200 мл молока
- 200 г сиру (бажано сухого)
- ванілін на кінчику ч.л.
Начинка:
- 200 г кураги
- 1-2 баночки ананасів кільцями
Приготування:
Розчиніть дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» у теплому молоці. Змішайте з борошном усі сухі інгредієнти (сіль, цукор, вінілін). Додайте м’яке масло, яйця та дріжджі з молоком.
Почніть вимішувати тісто, додайте сир, продовжуйте вимішувати до однорідного стану тіста. Наприкінці замісу додайте порізану попередньо вимочену курагу. Помістіть тісто у ємкість, накрийте тканиною, поставте в тепле місце на 1 годину.
Поки тісто бродить, підготуйте формочки – змастіть їх вершковим маслом, з боків покладіть 1-2 кільця ананасу (залежно від розміру паски). Поділіть тісто на частини, сформуйте кульки та покладіть у формочки (тісто повинно займати 1/3 частину форми). Залиште у теплому місці доки тісто не підніметься майже до верху форми.
Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин, залежно від маси паски, при температурі 170 - 180 °С.