Куглоф
Тісто:
- 50 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 700 г борошна
- 200-250 г молока
- 4 яйця (200 г)
- 200 г вершкового масла
- 1 ч. ложки солі
- 150 г цукру
- 140 г родзинок
- Цукрова пудря для оздоблення
Приготування:
Спочатку готуємо опару. Для цього розчиніть 20 г дріжджів пресованих ТМ «Духмяна Хата» у 200 г теплого молока, додайте 350 г борошна. Ретельно все перемішайте. Залиште опару в теплому місці доки вона не збільшиться в об’ємі вдвічі (приблизно 1 година).
Тісто:
До опари додайте 350 г борошна, 1 ч. ложку солі, 30 г дріжджів пресованих ТМ «Духмяна Хата», 150 г цукру, 200 г м’якого вершкового масла, 200 г яєць та 140 г родзинок.
Все ретельно перемішайте та замісіть однорідне тісто.
Залиште на бродіння на 30 хвилин у теплому місці, накривши ємність із тістом тканиною.
Зробіть обминку і залиште тісто ще на 30 хвилин відпочити.
Поділіть тісто на декілька частин та сформуйте кульки. Змастіть формочки вершковим маслом. Покладіть кульки у форми так, щоб тістова заготовка займала 1/3 форми. Залиште в теплому місці на 50-60 хвилин доки вони не збільшаться в о’ємі вдвічі.
Випікайте у попередньо розігрітій духовці 35 - 45 хвилин за температури 160 – 180 °С.
Після випікання готові вироби посипте цукровою пудрою.