Дріжджові млинці
Інгредієнти:
- 25 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»,
- 500 г борошна
- 1 л молока
- 50 г (2 ст. л.) цукру
- 3 ст. л. олії
- 1 ч. л. солі
- 2 яйця
- 2 ст. л. меду
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування:
- Спочатку змішуємо дріжджі з пів літром теплого молока. Дивіться, не перегрійте: нанесіть трохи молока на запясття, ваша рука не повинна відчувати ані холод, ані тепло. Це значить, що молоко має кімнатну температуру.
- Розмішуємо, доки маса не стане однорідною.
- Всипаємо 400 г борошна. Замішуємо опару і залишаємо у теплому місці на 15--20 хвилин.
- Додаємо до опари залишки борошна, яйця, цукор, сіль, мед, ванілін, ще півлітра молока, а також 2 столових ложки олії – щоб тісто не прилипало до сковорідки.
- Добре вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок, залишаємо на 10--15 хвилин.
- Ще раз перемішуємо тісто та починаємо випікати млинці на змащеній рослинним маслом розігрітій сковорідці.
- Щоб легше було перевертати млинець, беремо зубочистку, піддіваємо злегка зовнішній край млинця та проводимо по колу зубочисткою. Таким чином можно також запобігти утворенню рваного нерівного краю млинця
- Чекаємо, поки бульбашки на поверхні нашого млинця не тільки виникнуть, а й луснуть. Саме в цей момент підчеплюємо млинець по краях і перевертаємо лопаткою.
- Випікаємо млинці до гарного золотавого кольору з обох сторін.
З чим подавати, обирайте на свій смак -- мед, полуниці, сметана тощо. Чудово смакує з чаєм або кавою.
Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають вам легкої випічки!