Німецькі молочні рогалики

Тісто:

  • 250 г борошна
  • 10 г пресованих дріжджів
    ТМ «Духмяна хата»
  • 10 г цукру 
  • 30 г вершкового масла (10 г для змащування)
  • 125 г молока
  • 30 г води кімнатної температури
  • Сіль на смак

 

Приготування тіста:

У мисці змішати молоко, воду, цукор, дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата»
і третину борошна, збити вінчиком до однорідної маси, накрити рушником
і залишити на 15 хв. За цей час маса почне потроху пузиритися. Додати решту борошна, розм’якшене вершкове масло (20 г) і сіль. Руками вимішати тісто впродовж 5 хв (тісто має добре відставати від рук). Накрити рушником і дати йому відпочити 20 хв. Розподілити тісто на 6 однакових частин і скачати їх
у круглі грудочки. Кожну грудочку розкачати скалкою (не надто тонко): верхній край трішки потягнути нагору, а нижні краї розтягнути в боки, щоб утворився трикутничок. Притримуючи і витягуючи верхній край, знизу починаємо загортати тісто рулетиком. Рулетики зігнути, щоб утворилися рогалики. Викласти рогалики на деко, вкрите папером для випічки, накрити рушником і залишити на 30 хв. Розтопити вершкове масло (10 г) і змащені ним рогалики поставити у попередньо розігріту до 230 ℃ духовку. Потім зменшити температуру до 200 ℃ і випікати до ніжно-золотистого кольору впродовж 15 хв. Пухкі рогалики дуже смакують до сніданку з джемом, вершковим маслом або шоколадом.

Смачного!