Паска з мигдалем
Інгредієнти:
- 60 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна Хата»
- 1 кг борошна
- 350 г цукру
- 5 яєць
- 300 мл молока
- 150 г вершкового масла
- 100 г сметани 20% жирності
- 250 г в’яленої вишні
- Дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
Мигдальна помадка для оздоблення:
- 50 г мигдального борошна
- 100 г цукру
- 3 г (1 ч.л.) крохмалю
- 2 яєчних білки
- мигдальні пластівці або цілий мигдаль для прикрашання
Приготування:
- Замісити опару – легкі на підйом дріжджі Духмяна Хата розчинити в теплому молоці і додати половину борошна.
- Гарно перемішати і залишити на бродіння в теплому місці приблизно на 50 – 60 хв.
- Потім в опару внести цукор, масло, сіль, яйця і сметану.
- Добре вимішати тісто
- Вишні заздалегідь бажано замочити у коньяку. Висушити вишні, обваляти в борошні
- Додати вишні в тісто, ще трохи вимішати
- Залишити в теплому місці на бродіння на 50-60 хв. потім тісто поділити на шматки масою приблизно 270 г і покласти в паперові форми на одну третину об’, залишити на вистоювання приблизно на 1 год.
Мигдалева помадка:
- Змішати всі інгредієнти до отримання однорідної пасти, що легко відсаджується з кондитерського мішка з плоскою насадкою.
- Відсадити 100 г готової маси на поверхню вистояних заготовок.
- Потім випікати паски на 20 хв. при температурі 200 С.
- Готові паски прикрасити цілим мигдалем або мигдальними пластівцями, посипати цукровою пудрою.
Ви можете бути впевнені у своїй випічці, адже з легкими на підйом дріжджами Духмяна Хата тісто вийде бездоганним! Такі дріжджі легко впораються з будь-якою випічкою – від улюблених пиріжків до великодніх пасок!