Паска з мигдалем

Інгредієнти:

  •  60 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна Хата»
  • 1 кг борошна
  • 350 г цукру
  • 5 яєць
  • 300 мл молока
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г сметани 20% жирності
  • 250 г в’яленої вишні
  • Дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру

Мигдальна помадка для оздоблення:

  • 50 г мигдального борошна
  • 100 г цукру
  • 3 г (1 ч.л.) крохмалю
  • 2 яєчних білки
  • мигдальні пластівці або цілий мигдаль для прикрашання

Приготування:

  • Замісити опару – легкі на підйом дріжджі Духмяна Хата розчинити в теплому молоці і додати половину борошна.
  • Гарно перемішати і залишити на бродіння в теплому місці приблизно на 50 – 60 хв.
  • Потім в опару внести цукор, масло, сіль, яйця і сметану.
  • Добре вимішати тісто
  • Вишні заздалегідь бажано замочити у коньяку. Висушити вишні, обваляти в борошні
  • Додати вишні в тісто, ще трохи вимішати
  • Залишити в теплому місці на бродіння на 50-60 хв. потім тісто поділити на шматки масою приблизно 270 г і покласти в паперові форми на одну третину об’, залишити на вистоювання приблизно на 1 год. 

 

Мигдалева помадка:

  • Змішати всі інгредієнти до отримання однорідної пасти, що легко відсаджується з кондитерського мішка з плоскою насадкою.
  • Відсадити 100 г готової маси на поверхню вистояних заготовок.
  • Потім випікати паски на 20 хв. при температурі 200 С.
  • Готові паски прикрасити цілим мигдалем або мигдальними пластівцями, посипати цукровою пудрою. 

 

Ви можете бути впевнені у своїй випічці, адже з легкими на підйом дріжджами Духмяна Хата тісто вийде бездоганним! Такі дріжджі легко впораються з будь-якою випічкою – від улюблених пиріжків до великодніх пасок!

Смачного!