Паска з горіхами
Тісто:
- 35 г пресованих дріжджів ТМ «Духмяна хата»
- 500 г борошна
- ½ ч. ложки солі
- 180 г цукру
- 180 г вершкового масла
- 4 шт. яєчного жовтка
- 170 г молока
- 100 г лісових горіхів (або будь-яких інших на Ваш смак)
- 1 ст. ложка меду
- 1/3 ч. ложки ваніліну
- 1 шт. яйце (для змащування)
Приготування:
Розчиніть дріжджі пресовані ТМ «Духмяна Хата» у підігрітому до 35-38°С молоці. Додайте половину маси борошна (250 г), трохи цукру та замісіть опару. Дайте підійти у теплому місці доки вона не збільшиться в об’ємі вдвічі.
Збийте жовтки із цукром, додайте м’яке вершкове масло, мед, сіль та ванілін. До опари додайте отриману масу та частину борошна, що залишилась. Замісіть м’яке тісто, накрийте рушником та залиште його в теплому місці на 30 – 40 хв.
Зробіть обминку тіста та додайте при цьому подрібнені лісові горіхи. Залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Тісто розділіть на кульки. 1 кулька має заповнювати форму для випікання на 1/3. Дайте кулькам піднятись, потім змастіть поверхню заготовки яйцем.
Випікайте за температури 170 – 180 °С 20 хвилин, потім ще 25 хвилин при температурі 150 – 160 °С.