Піца кальцоне з фетою
Тісто:
- 500 г борошна
- 25 г пресованих дріжджів
ТМ «Духмяна хата» - Дрібка солі і цукру
- 2 ч. л. оливкової олії
- 1 яєчний жовток (для змащення кальцоне)
Начинка:
- 2 яйця
- 200 г сиру фета
- 100 г прісного сиру
- 125 мл рослинної олії
- Зелень кропу або петрушки
Приготування:
Розчинити у теплій воді 25 г дріжджів пресованих ТМ «Духмяна хата». Змішати борошно з дрібкою солі і цукру. Додати в суміш оливкову олію
і розведені дріжджі. Замісити тісто і залишити на 30 хв, щоб підійшло.
Тим часом сир фета розім’яти виделкою у великій мисці і додати до нього натертий прісний сир. У збите 1 яйце додати дрібно порізану зелень, розмішати і влити у сирну суміш. Коли тісто підійде, розділити його на чотири частини у вигляді колобків. Накрити колобки рушником і дати півгодини відпочити. За допомогою скалки з кожного колобка розкачати коло. На один край півкола покласти начинку з фетою, накрити іншим півколом і защипнути «пиріжок». Перекласти кальцоне на деко, вистелене пергаментним папером. Змастити вироби збитим жовтком та випікати у розігрітій до 180 °С духовці протягом 25—30 хв до золотистої скоринки.