Піца кальцоне з фетою

Тісто:

  • 500 г борошна
  • 25 г пресованих дріжджів
    ТМ «Духмяна хата»
  • Дрібка солі і цукру
  • 2 ч. л. оливкової олії 
  • 1 яєчний жовток (для змащення кальцоне)

Начинка:

  • 2 яйця
  • 200 г сиру фета
  • 100 г прісного сиру
  • 125 мл рослинної олії
  • Зелень кропу або петрушки

Приготування:

Розчинити у теплій воді 25 г дріжджів пресованих ТМ «Духмяна хата». Змішати борошно з дрібкою солі і цукру. Додати в суміш оливкову олію
і розведені дріжджі. Замісити тісто і залишити на 30 хв, щоб підійшло.
Тим часом сир фета розім’яти виделкою у великій мисці і додати до нього натертий прісний сир. У збите 1 яйце додати дрібно порізану зелень, розмішати і влити у сирну суміш. Коли тісто підійде, розділити його на чотири частини у вигляді колобків. Накрити колобки рушником і дати півгодини відпочити. За допомогою скалки з кожного колобка розкачати коло. На один край півкола покласти начинку з фетою, накрити іншим півколом і защипнути «пиріжок». Перекласти кальцоне на деко, вистелене пергаментним папером. Змастити вироби збитим жовтком та випікати у розігрітій до 180 °С духовці протягом 25—30 хв до золотистої скоринки.

Смачного!