Пампушки з часником
Тісто:
- 30 г пресованих дріжджів
ТМ «Духмяна хата» - 2 курячих яйця (1 для змащування)
- 250 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. олії
- 0,5 ч. л. солі
- 500 г борошна
Заправка:
- Часник, сіль, зелень
Приготування:
Дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» розтерти із цукром. Додати тепле молоко і вимішати. Додати яйце та перемішати. Додати олію та поступово просіяне борошно. Ретельно вимісити тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце приблизно на 1 год. Часник вичавити в тарілку, додати олію, сіль та дрібно нарізану зелень. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, поділити його на порції розміром з велике яйце та сформувати з них круглі булочки. Деко змастити олією чи вкрити пекарським папером, викласти на нього пампушки, трохи придавити та залишити на 30 хв для вистоювання. Змастити збитим яйцем пампушки і поставити у розігріту до 220 ℃ на 20—30 хв. Готові гарячі пампушки змастити часниковим соусом.